<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d10286707\x26blogName\x3d++Lijnrecht+Tegen+Racisme\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://lijnrecht-tegen-racisme.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dnl_BE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://lijnrecht-tegen-racisme.blogspot.com/\x26vt\x3d6215702961026558442', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Werknemerscomité tegen racisme van de personeelsleden bij de VVM / De Lijn Antwerpen

woensdag, februari 08, 2006

De zaalvoetbalploeg van tramloods Hoboken

Nieuwsbrief 4 / voorjaar 2006

Vorig jaar startte zaalvoetbalploeg Kosova 2 op initiatief van enkele allochtone collega's. Dit jaar is de ploeg al goed op dreef gekomen. Ze eindigden tweede in hun reeks en spelen vanaf januari de eindronde met de zes beste ploegen uit de drie reeksen. En dat allemaal onder de deskundige leiding van coach Walter Brack.
Vandaag geven we het woord aan collega Yunes Azzouz, één van de drijvende krachten van de ploeg.

Yunes Azzouz is 29 jaar, getrouwd en heeft 2 kinderen.
Hij is geboren en getogen in Hoboken.
Sinds december 2002 werkt hij bij De Lijn.
Hij studeert nog bedrijfsbeheer via avondschool.


 
Heb je voor je bij De Lijn in dienst was nog ander werk gedaan?
Yunes Azzouz. Ja, veel tijdelijke contractuele jobs. magazijnier, productiearbeider, in een bakkerij gewerkt,… En dan eindelijk een vaste baan bij De Lijn.
 
En wat vind je zelf van de job als tramchauffeur?
Yunes. Leuke job, je komt er alle soorten mensen tegen.   
 
Wat zijn je hobby's?
Yunes. Voetbal op de eerste plaats. Ik ga ook iedere week fitnessen.
 
Welke is je favoriete voetbalploeg?
Yunes. Ik ben een grote supporter van FC Barcelona.
 
En je favoriete speler?
Yunes. Voor mijn zijn het zonder meer Zidanne en Ronaldinho.
 
Vertel ons iets over het ontstaan van Kosova 2.
Yunes. Iedere zondag spraken wij met enkele collega's af in de sporthal van Wilrijk. Iedereen was welkom. In de loods hing een lijst, waarop iedereen zich kon inschrijven. Die lijst hing in de buurt van de zogenaamde 'bruine hoek'.
Na een tijd kregen we zin om in competitieverband te gaan spelen. Kwaliteit was er voldoende aanwezig in de ploeg, volgens ons.
En zo hebben wij dan contact gezocht met de verantwoordelijke van Kosova 1, Annie De Spriet. Zij heeft ons de kans gegeven. Waarvoor dank. En zo is dan Kosova 2 ontstaan.
 
Hoe is de sfeer in de ploeg?
Yunes. Wij hebben een multiculturele ploeg en wij zijn een bende vrienden. Wij zouden in Loods van Hoboken zelfs een tweede ploeg kunnen opstellen. Zo groot is de vraag van
de collega's uit. Maar het aanbod volgt voorlopig nog niet. Wie weet komt er nog een
Kosova 3!
 
En als slotvraag: wat is voor je het meest positieve uit die ervaring?
Yunes. De dag dat ik bij De Lijn begon, had ik veel collega's. Nu heb ik er ook veel vrienden.


link | gepost door LIJNRECHT op 8.2.06 |


0 Commentaar:

Wil je eenEen reactie posten?

powered by Blogger | design door mela

Get awesome blog templates like this one from BlogSkins.com