<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d10286707\x26blogName\x3d++Lijnrecht+Tegen+Racisme\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://lijnrecht-tegen-racisme.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dnl_BE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://lijnrecht-tegen-racisme.blogspot.com/\x26vt\x3d6215702961026558442', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Werknemerscomité tegen racisme van de personeelsleden bij de VVM / De Lijn Antwerpen

woensdag, februari 08, 2006

Minister Van Brempt ontvangt allochtone tram- en busbestuurders

Nieuwsbrief 4 / voorjaar 2006

 Minister Van Brempt, bevoegd voor Gelijke Kansen en Mobiliteit en dus voor De Lijn wou graag eens een gesprek met een aantal allochtone tram- en busbestuurders. De ontmoeting ging door op zaterdag 29 oktober in "Het Keerpunt" in Borgerhout.

Sinds haar aantreden als Minister van Gelijke Kansen voert mevrouw Van Brempt regelmatig gesprekken met allochtonen (voornamelijk vrouwen). Ze wil daardoor een beter zicht krijgen op hun positie in de samenleving. Dit was wel haar eerste gesprek met een mannelijke doelgroep.
Na een korte persoonlijke voorstelling, wou de Minister wel eens horen uit de mond van de vijftiental aanwezigen hoe er wordt omgegaan met de diversiteit bij De Lijn. Ze kreeg enkele praktijkvoorbeelden te horen en moest vaststellen dat de allochtone collega's toch te kampen hebben met allerlei hindernissen.
Bij De Lijn is er een kleurrijke werkvloer en deze diversiteit kan niet werken zonder solidariteit.

Mevrouw Van Brempt beloofde de aanwezigen de knelpunten en bekommernissen die ter sprake zijn geweest in overleg met de directie van De Lijn te bekijken hoe deze diversiteit kan samengaan met een goede werksfeer. De vakbond kan daar een rol in spelen, maar de werkgever moet hierin ook haar verantwoordelijkheid nemen.
Tot slot bedankte iedereen de minister voor haar luisterbereidheid en werd deze bijeenkomst afgesloten met een iftarmaaltijd want het gesprek ging door in de Ramadanperiode. De minister werd uitgenodigd om samen met de allochtone collega's de vasten te verbreken.
 
Herman Van Puymbroeck


link | gepost door LIJNRECHT op 8.2.06 |


0 Commentaar:

Wil je eenEen reactie posten?

powered by Blogger | design door mela

Get awesome blog templates like this one from BlogSkins.com